sobota, 20 marca 2010
Diabelskie spaghetti
Składniki
4 średnie pomidory
2 małe papryki chilii ostre
300 g spaghetti
1 cebula duża
2 ząbki czosnku
4 łyżki oleju
250 g pomidorów koktajlowych
100 g cieniutko pokrojonego salami
* sól, pieprz świeży rozmaryn
Sposób przygotowania
1.Chilii wypestkować ( chyba że ktoś lubi płomień w buzi to nie),pokroić.
2.Rozmaryn, cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę i wrzucić na olej, podpiec do tego dodać pomidory bez skórki i papryczkę chilii i dusić 10 minut.
3.Pomidory koktajlowe przekroić na pół, salami dodać do reszty poddusić z 3 minutki i polać tym ugotowane wcześniej spaghetti al dente. Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz