Podzielcie cię swoimi przepisami a opublikuje je

sobota, 20 marca 2010

Kurczak Na RyŻu

Potrzebne:

4 WORECZKI SUCHEGO RYŻU
3 DUŻE CEBULE
70 DAG PIECZAREK
1 LITR WODY
5 KOSTEK BULIONU
2 ŁYŻKI PRZECIERU
1KG UDEK LUB SKRZYDEŁEK (WCZEŚNIEJ PRZYPRAWIONYCH)

Jak przygotować:
RYŻ ROZSYPAĆ NA BLACHĘ ,NA RYŻ POŁOŻYĆ PLASTRY CEBULI, A NASTĘPNIE PIECZARKI POKROJONE W PLASTERKI(OBGOTOWANE WCZEŚNIEJ),NA WIERZCH UKŁADAMY UDKA.CAŁOŚĆ ZALEWAMY BULIONEM (DO GORĄCEJ WODY DAJEMY KOSTKI I DWIE ŁYŻKI PRZECIERU)
ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU OKOŁO 1,5 GODZINY.SMACZNEGO...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz