Podzielcie cię swoimi przepisami a opublikuje je

sobota, 20 marca 2010

Zupa pikantna z kurczakiem

Składniki:
• 3 plastry bekonu
• 40 dag piersi z kurczaka
• 600 ml bulionu
• marchewka
• seler
• jabłko
• 2 płaskie łyżeczki curry
• 4 rozkruszone ziarenka pieprzu
• goździk
• listek laurowy
• płaska łyżeczka mąki
• 150 ml mleka
• ugotowany ryż
• natka pietruszki

Sposób wykonania;
Bekon pokroić w kosteczkę i obsmażyć na nim kawałki kurczaka, wówczas zalać je bulionem i wrzucić pokrojone warzywa,
Trzymać na ogniu do miękkości warzyw po czym wlać mleko wymieszane z mąką.
Całość dokładnie wymieszać i podgrzać ( nie gotować).
Doprawić do smaku i podać z ryżem, posypane posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz