skip to main
|
skip to sidebar
Podzielcie cię swoimi przepisami a opublikuje je
Get your own Chat Box!
Go Large!
sobota, 20 marca 2010
Krówki tradycyjne
Krówki
tradycyjne
Przygotowanie:
5 min.
Oczekiwanie:
2 min.
Gotowanie:
aż zgęstnieją
Trudność:
łatwy, ale wymaga wprawy
Składniki
•
1/2 litra mleka
•
40 dag cukru
•
cukier waniliowy
•
2 łyżki masła
Etapy przygotowania
1.
Gotować wszystkie składniki, aż masa stężeje. (Kropla masy wylana na talerzyk natychmiast zastyga.)
2.
Przelać do naczylia i odczekać chwilę, do momentu, kiedy zastygną.
3.
Kroić mokrym nożem.
4.
UWAGA! Jeżeli masę będzie się gotować za długo, to stwardnieje i będzie ją można tylko rozbijać młotkiem...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Blanszowanie szpinaku
Obserwatorzy
Archiwum bloga
▼
2010
(44)
►
kwietnia
(2)
▼
marca
(42)
Pizza
Mazurek - video przepis
Agrestowo-miodowy
Banany zapiekane z czekoladą
Ciasto Snikers z krówką
Czerwona kapusta - Polecam
Mazurek - zajączek
Baranki, kurki i zajączki z ciasta biszkoptowego
Faworki czyli Chruciki
Kawa po IrlandzkuPotrzebny będzie:kieliszek whisky...
Biszkoptowa pisanka
Wielkanocne króliczki
Wielkanocne rogaliki
Bawarski stek
Królik w piwie
Gofry własanej roboty
Naleśniki z owocami i polewą
Serduszkowe ciasto
Napój agrestowo - jabłkowy
Lemoniada herbaciana
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami
Składniki:- 2 piersi z kurczaka- przyprawa gyros- ...
Udka z kurczaka duszone w piwie
Zupa pikantna z kurczakiem
Zupa śliwkowa
Makaron z serem
Krówki tradycyjne
Krówki śmietankowe
Koktajl owocowy
Kolorowe szaszłyki
Kurczę pieczone na rożnie
Diabelskie spaghetti
Kurczak na ostro z sałatką
Gyros z frytkami
Hamburgery z grilla
Grillowane skrzydełka
Aromatyczne pstragi
Bananowo-truskawkowy
Bananowo-jabłkowy
Kurczak Na RyŻu
Mini Pizza Z Patelni
Czekoladowy tort z nutką cappuccino
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz