Podzielcie cię swoimi przepisami a opublikuje je

sobota, 20 marca 2010

Gyros z frytkami

Składnik składnikiLogoIlośćCzego
przyprawa gyroswedług uznania
płat z kurczaka1kilogramów
olejwedług uznania
ziemniaki1kilogramów
kapusta500gramów
marchew1sztuk
kukurydzawedług uznania
sólwedług uznania

Wykonanie:

1. Płat z kurczaka wymyć pod bieżącą zimną wodą, pokroić w cienkie paseczki, dodać przyprawę gyros , wszystko razem wymieszać następnie wrzucić na rozgrzany olej, smażyć do uzyskania złotego koloru. 2. Frytki: ziemniaki wymyć pod zimną wodą , obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki. smażyć na rozgrzanym oleju , bądź w frytkownicy, do uzyskania złotego koloru. 3. Surówka z białej kapusty: Warzywa umyć pod bieżącą zimną wodą. Kapustę pokroić jak najdrobniej a marchewkę, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać kukurydzę i doprawić do smaku.

Uwagi:

Można podawać z sosem czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz