Składniki:
Ciasto:
- 250 ml wody
 - 50 g margaryny
 - 150 g mąki pszennej
 - 30 g mąki ziemniaczanej
 - 6 jajek
 - szczypta Proszku do 
pieczenia Dr. Oetkera  
Krem:
- 400 ml mleka
 - 1 Krem budyniowy 3 minuty Dr. Oetkera
 
Do dekoracji:
- 1 Polewa gotowa deserowa Dr. Oetkera
 - 1 Polewa gotowa biała Dr. Oetkera
 - wykałaczki
 
Sposób przygotowania:
Do garnka wlać wodę, dodać margarynę, zagotować. Ciągle mieszając wsypać zmieszane i przesiane mąki. Całość ucierać jednocześnie gotując, aż ciasto będzie jednolite i zacznie odstawać od ścianek naczynia, a na dnie garnka
Piekarnik gazowy: temp. 220? C ( powinien być podgrzany)
Piekarnik elektryczny: temp. 220? C (powinien być podgrzany)
Do wysokiego naczynia wlać mleko. Wsypać zawartość torebki i miksować przez około 3 minuty. Jeszcze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz